En dyb og gennemtænkt udstilling om tekstildesign hos Fabrikanterne

Udstilling om tekstildesign hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt

Hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt, kan du netop nu se en udstilling om tekstildesign, som elever fra VIA Designs uddannelse “Tekstildesign, – Håndværk og Formidling” har udviklet. Udstillingen som ligger i forlængelse af Fabrikanternes butik og er dermed en del af Fabrikanternes udstilling af de faste designere, og indgår derfor som en del af butikken.

Puderne er produkter af et projekt mellem 1. årgang på VIA Designs uddannelsen “Tekstildesign, – Håndværk og Formidling”.
Puderne er skabt med udgangspunkt i et udsnit af Li Edelkoorts trendmateriale for A/W 2018-19 “Portraits of Fashion”.

Hver studerende har således udvalgt og bearbejdet ét af portrætterne, for til sidst at skabe et tekstil design i ét eller flere af de 4 tekstile fag; tryk, væv, strik og broderi.

Puderne er udstillet hos Fabrikanterne med elevernes inspirations materiale og man kan se processerne samtidig med, at man ser elevernes forskellige udtryk som trods fælles udgangspunkt (Li Edelkoorts) har resulteret i vidt forskellige puder og tekstil udtryk.

Projektet er dybt gennemtænkt.

Det er overvejet motiver og der er overvejet metode, om det er hækling, strik eller dip and dye.
Udstillingen ses som et værk, og der er som værk også overvejet formsprog.

Uddannelsen “Tekstildesign, -Håndværk og Formidling” er en professionsbachelor med fokus på de tekstile håndværksfag (tryk, væv, strik og broderi), tekstildesign og formidling, som har til huse på VIA Design i Herning. I løbet af uddannelsen skal de studerende vælge, inden for hvilke fag de ønsker at specialisere sig, og dermed hvilken profil de ønsker at have efter endt uddannelse. Med uddannelsen kan man arbejde som f.eks. iværksætter, blogger, konsulent og underviser.

Se tekstil udstillingen hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunktet.

Se mere info om uddannelsen Textildesign, -Håndværk og Formidling

Foto: Tine Hvolby

Via Udstilling hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt, tekstil design

Via Udstilling hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt

Fotograf Tine Hvolby

Via Udstilling hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt

Via Udstilling hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt

Via Udstilling hos Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt