Finurlige planteverdener med Virkeværk

Hos Virkeværk bliver planter af alle slags brugt til at skabe finurlige universer og smukke dekorationer. Det er hængende plantekugler med sukkulenter eller evige dekorationer af kunstige blomster. Det er sarte, håndlavede papirsblomster og blomsterfyldte møbler til udendørs events.

Fælles for det hele er, at det skal være nemt at holde. Og så skal det være med til at skabe en stemning af natur, uanset om det er et lille jungle-univers med skjulte beboere i en glasbeholder eller en hængende have til køkkenvinduet.

Planter gør en positiv forskel i dit liv

Charlotte Virkelyst, ejer og kvinden bag VIRKEVÆRK, startede i 2013 projektet Dyrk Vejle, en byhaveforening i Vejle ved Spinderihallerne. Ønsket var at skabe et byhave miljø for de mennesker der bor i lejlighed og skabe et frirum for byboere i Vejle.

Som formand i byhaveforeningen Dyrk Vejle har hun siden 2013 oplevet, hvordan små højbede kunne påvirke folks liv og helbred. Det at få ansvaret for små planter, der ville dø uden din hjælp, fik personer med svær depression til at forlade sofaen og komme ned i haven. Dét at opholde sig udendørs og blandt planter gjorde folk glade og de begyndte at tale med hinanden. Der opstod et fællesskab og glæde omkring de små plantekasser, som hun ønsker at give videre til så mange som muligt.

Charlotte Virkelyst startede Virkeværk, fordi hun igennem arbejdet med byhaverne så mange gange havde set, hvad planter kunne gøre ved folk. Det er de erfaringer Virkeværk ønsker at give videre til så mange mennesker som muligt. For det grønne har en fantastisk indvirkning på både det fysiske og mentale klima.

Planteliv til indendørs – og udendørsliv

VIRKEVÆRK samarbejder med en bred vifte af foreninger, butikker og møbel firmaer med bl.a. at lave butiks indretning med hængende planter og udendørs møbler i bymiljøer, hvor det grønne bliver tænkt ind i selve møbeldesignet og indretningen.

Et liv blandt planter er et positivt liv, også selvom nogle af planterne er lavet af papir, silke eller plastik. Og det er altså også svært at lade være med at smile, når man oplever VIRKEVÆRKs blomstrende værksted hos Fabrikanterne.

Og naturligvis hos Fabrikanterne hvor du kan opleve VIRKEVÆRKS kreationer med hængende plantekugler, også kaldet Kokedama, ved hendes arbejdsplads bagerst i vores lokaler i Vejle midtpunkt.