Aekvator Kaffe

Kaffe risteri hos fabrikanterne i Vejle Midtpunkt

Helt inde bagerst gemt, i Fabrikanternes allerbagerste lokale i Vejle Midtpunkt, finder du Aekvator kafferisteri.
På udvalgte dage kan du dufte kaffen blive ristet, helt ud i Fabrikanternes butik allerede når du træder ind i butikken.
Aekvator Kaffe rister og sælger kaffe fra forskellige dele af verden, fra lande i både Sydamerika og Afrika.
både som filter/stempelkaffe og espresso.
Men Aekvatorkaffe dyrker også deres egen kaffe af virkelig god
kvalitet på en kaffefarm i Ecuador som ligger mellem 1500 og 1800 meter.

Det er broderen til kafferisteren Jacob som står for den daglige drift af kaffe plantagen og denne del af forretningen. Kaffen bliver dyrket i en skov som blot var en græsplane for 15 år siden inden der blev plantet kaffebønner. Med beplantingen kom alt plante og dyreliv tilbage, og nu er
hele økosystemet genoprettet i området. Og dette kan smages i kaffen, som er dejlig blød med noter af chokolade og røde bær. Når du køber kaffe fra Aekvator kaffe er du dermed også med til at genetablere regnskoven i Ecuador.

En anden samarbejds partner har deres egen kaffefarm i Honduras, som også er af høj kvalitet. Både kaffen fra egen farm og fra samarbejdspartneren (hvad er navnet/note/Kirsten?) bliver direkte importeret til Danmark og ristet i Fabrikanterne i Vejle Midtpunkt.
Aekvatorkaffe søger altid de bedste kaffebønner fra single origin kaffefarme for at få optimal smag og kvalitet.
Aekvator Kaffe har nu seks forskellige slags filter/stempelkaffe og tre slags espresso. Kaffen kan købes frisk ristet i butikken eller bestilles i Aekvator webshoppen.

Aekvator Kaffe har også egen mobile kaffebar indrettet i et gammel folkevognsrugbrød, og rykker ud med friskbrygget kaffe til fester og firma arrangementer og skaber god stemning med retrostemningen som folkevognsrugbrødet giver.

Kig gerne ind i Fabrikanterne og følg processen når Jacob står med de varme kaffe bønner og producerer den lækreste kaffe, klar til salg i Fabrikanternes butik og Aekvator’s egen webshop